Thursday, April 5, 2007

Inspiratiepunt: Billy Borden

Op de website van 24/7 prayer staat een inspirerend artikel over Billy Borden. Billy Borden was een rijke student die Jezus volgde met een radicale overgave. Hij werd geraakt door het morele verval op Yale aan het begin van de vorige eeuw, en hij zag vele levens die door zonde overhoop lagen. Hij besloot om dagelijks voor het ontbijt te bidden met een vriend van hem. Korte tijd later deed een derde student mee, en een vierde, en een vijfde... aan het eind van zijn eerste jaar kwamen er dagelijks 150 studenten samen om te bidden. In zijn laatste jaar kwamen er zo'n duizend van de 1.300 studenten aan Yale bij elkaar in zulke gebedsgroepjes.

Daarnaast zette hij bijbelstudiegroepen op. De bidders spraken onderling af wie welke niet-christen tot Jezus zou leiden, en Billy zelf koos de 'moeilijkste gevallen' uit. Een merkwaardige evangelisatiestrategie, als ik het zelf zeg, maar blijkbaar heeft het gewerkt... Daarnaast hielden Billy Borden en zijn bondgenoten zich bezig met de zorg voor wezen, weduwen, en kreupelen, en richtten zij de 'Yale Hope Mission' op om alcoholisten te helpen van hun verslaving af te komen.

Wat Billy Borden bereikt heeft is indrukwekkend, maar het meest indrukwekkend vind ik zijn volkomen overgave aan Jezus. Typerend is wat hij ooit schreef in zijn dagboek: "Say 'no' to self and 'yes' to Jesus every time." Die zin klinkt nog regelmatig in zijn achterhoofd.

Mocht je nog niet op de link geklikt hebben: lezen die hap!

No comments: